Arbetsläger och reservat.

Det finns länder numera i Europa som inte ser så där värst noga på demokrati och mänskliga rättigheter. Nynazistiska och fascistiska partier kryper fram ur sina gömmor. Jag är övertygad om att de har en rätt så inhuman syn på arbetslösa och sjuka.
Alliansen är visserligen en ganska fascistoid företeelse här i Sverige och de i sin tur kanske har kopplingar till många blå och blåsvarta organsiationer, såväl som bruna. Man får aldrig glömma historien, där vi i Sverige också hade nazism och stora grupper i Sverige som relativt öppet stödde fascismen.
Å andra sidan har vi också haft både personer och organisationer, politiska partier med kopplingar till Stalinismen i gamla Sovjet och kommunismen.
Båda falanger förespråkar en extrem och fascistoid inställning till människan och de mänskliga rättigheterna.
I fjärran hörs nu åter historiska stöveltramp från både vänster och höger.
Då etablerade partier inte lyckats lösa gåtan med arbetslöshet och fattigdom, sjukdom finns det desperata människor som vänder blickarna mod extrema partier, rörelser.
Men fascister löser frågan om arbetslöshet genom att föra arbetslösa samman och från dagens tankar om arbetsmarknadsåtgärder beslutat av "demokratiska regeringar" är kanske inte steget långt från arbetsläger och uppsamlingsåtgärder, samt reservat.

Politiker vet inte hur man ska lösa frågan med massarbetslösheten.
Och mittenpolitiker sviker väljarna genom att famla i dunklet, vela hit och dit.
I september detta nådens år, 2014 har vi val.
Kom ihåg: Allt som sägs före valet är valfläsk och inget annat.