Same, same but different...

Åtgärdscirkusen vet inga gränser. Den ena aktiviteten efter den andra poppar upp som svampar ur jorden. Numera ser Sverige ut som rena rama champinjonodlingen! Men det råder en unken doft över landet. De där svamparna håller inte måttet.
"”Det är bara mer av samma sak” - säger Pentti Salmeranta och jag har inga som helst svårigheter med att hålla med.
Varken jag eller Pentti Salmeranta har settt ljuset i tunneln tack vare dessa åtgärder, aktiveringar, de leder mycket sällan till jobb, eller aldrig om man ska vara petnoga. De arbetslösa har blivit verktyg i en större verksamhet som går ut på att olika företag och kommunala instanser ger sig i kast med att tjäna pengar på arbetslösa. På många ställen under rent slavliknande förhållanden.
Allt stavas Fas 3. Allt stavas en gammal unken feodal syn på människan. "Du är arbetslös, därför kan du utnyttjas". Det skulle lika gärna kunnat vara på den tiden när vi hade daglönare.
Fas 3 är den nya moderna tappningen av de gamla lösdrievrilagarna.
De arbetslösa skyfflas runt i en evig cirkus av dessa åtgärder, som om de skjutsades till olika slavmarknader, i moderna kedjor kallat aktivering. Men piskan viner lika mycket för det och är du arbetslös får du skylla dig själv.
 

– Fas 3 var hårdare, meningslösare och mer på arbetsgivarens villkor. Hamnade man i fasan skulle man skämmas, då hade man verkligen trampat fel, säger Pentti Salmeranta i artikeln.
Ta del av artikeln om Pentti Salmeranta, en utmärkt artikel om det gigantiskt största arbetsmarknadspolitiska hyckleriet. Utnyttjandet av arbetslösa vet inga gränser.

 http://arbetet.se/2016/02/26/det-ar-bara-mer-av-samma-sak/
 
Och kom ihåg alla därute - Fas 3 finns kvar, dock i lite nytappning, men det finns kvar!

Kommentera här: