Dessa fantastiska jobbcoacher!

Som regeringen ser upp till dem! De är lösningen på arbetslöshetsproblematiken. Om inte arbetslöshetsstatistiken går ner så anställ ett par jobbcoacher till! Vi har hur mycket pengar som helst på arbetsförmedlingen till detta! Vi är stenrika! I Rapport i kväll visades ett reportage som talade om raka motsatsen. Att dessa jobbcoacher inte skapar fler arbetstillfällen. Ja, hade Rapport ringt mig tidigare så hade jag kunnat upplysa dem om detta raskt och lätt. Staten/regeringen är inne på fel spår, men deras fruktlösa taktik skapar en mega-pluton jobbcoacher som täljer guld med fällkniv just nu. Varje arbetslös har en prislapp, på den står det c:a 20 000 kronor, det är vad arbetsförmedlingen betalar för att dessa jobbcoacher ska hjälpa arbetslösa att finna ett arbete. I reportaget som visades på Rapport, via deras egen enkät pekade på att bara 2 % alltså T-V-Å procent av de arbetslösa i Väst- Sverige hade fått jobb tack vare en jobbcoach.

Återigen får de arbetslösa betala priset för att staten för en felaktig jobbpolitik. Oavsett färg på den politiska skjortan. Det kunde lika gärna varit socialdemokraterna som satt vid rodret. Vi får aldrig glömma plus-jobben! har vi skattebetalare här i detta avlånga land verkligen fått en sannolik utvärdering av plus-jobben? Hur många fick jobb igentligen? Hur många fick återgå till den förnedrande arbetslösheten? De arbetslösa blir på sätt och vis förrådda av dem som de valt att företräda dem i regeringen och riksdagen. Grundligt svikna. Det enda som är verkligt just nu är om det blir ett konjunkturellt uppsving på världsmarknaden så att fler jobbtillfällen skapas. Att arbetsgivare inser att de inte kan slakta företagen på mer personal via varsel och "naturliga avgångar". Vi ser överallt idag att företagen knappt fungerar längre eller så har man infört så mycket elektronik som möjligt. Tänk på alla företagens telefonväxlar. När kände du dig nöjd efter ett telefonsamtal där du fick spendera mesta tiden i en telefonkö och bara prata med den mekaniska rösten som berättade om just din plats i kön?
Alltså, etablissemanget har gjort människor överflödiga! På riktigt!

Och jobbcoacherna! De kostar mer än de smakar! Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadsdepartementet med Sven-Otto Littorin i första ledet har dragit svångremmen om de arbetslösa. Nu är det dags att svångremmen dras om Arbetsförmedlingen och deras mastodontadministration! En generaldirektör och ett par direktörer och ytterligare ett par chefer, oumbärliga tror de själva men så är inte fallet. Se där! Då har vi frigjort mer pengar!
Sedan tar vi nästa steg, en ordentlig genomlysning av arbetsmarkandsdeparetmentet. Det finns nog många pärm-bärare som skulle kunna göra större nytta någon annanstans. Och främst i den skaran står vår arbetsmarknadsminister. Nu börjar det bli farligt mycket pengar! Vilken frigörande effekt!


Och jobbcoacherna? De kan coacha sig själva så har de gjort en samhällsnyttig insats! Bilda små grupper för inbördes beundran. Om de har ont om pengar kan de ju alltid se om de får aktivitetsstöd, denna ofantliga förmån!
Många jobbcoacher är hämtade ur Alliansens eget väljarled, arbetslösheten sjunker därför.
Simsalabim!

Kommentarer:

1 Vonna:

Instämmer! och det fanns i går drygt 10 000 lediga jobb men 210 000 arbetssökande!! Får dåligt i hop den matematiken!! Själv haft coach som tjänat pengar på mig! Jag är fullt kapabel att sköta mig själv!

2 Nicole:

Mycket bra inlägg! :)

Kommentera här: