Trälarnas Marknad?Gamla dagars Arbetslinje!


Foto: Arbetare i kö!

Jag hade väl aldrig trott att det skulle bli så här i lilla Trygga Sverige där individens intressen skulle tillvaratas! Det vi ser nu är en utveckling som är mycket skrämmande. Här förvandlas människor till trälar i ett nytt system, jobb och utvecklingsgarantin på arbetsförmedlingarna runt om i landet. Och när "smekmåndanen" på 450 dagar är slut förpassas trälarna ut på den riktiga trälmarkanden där uppköparna står på rad för att skåda given träl i mun. Då får man vara glad om man mot allförmodan skulle ha friska tänder för annars väntar de ännu sämre träljobben på en. Och de som tillslut inte kan komma till nytta alls körs med omilda händer på porten av arbetsförmedlingen för att låsas in på Samhall AB där de inte är ivägen för den övriga samhällsutvecklingen. Där de inte syns. Och på Samhall AB vet man vad att göra med dessa "miserablés" man kastar in dem i olika sysselsättningar med mycket låga löner, de ska ju vara glada och tacksamma att de får något alls!
Helst av allt skulle de slicka den stövel som sparkar på dem!

Det finns ju visserligen undantag på detta där aspiranten/trälen mot all förmodan skulle träffa på en vettig person som ger dem en vettig sysselsättning. Just det sysselsättning var ordet för jag ser ingenstans att det kallas för arbete. detta har arbetsförmedlingen noga tänkt ut för att kväsa eventuella protester om att de förmedlar legala svartjobbare eller som det riktiga ordet är -trälar.
Forna tiders trälar fick nöja sig med en liten skärv, kanske ett mål mat om dagen och en liten hög med hö att sova på längst bort i stallet där ingen såg dem, eller svinstian. Där fick de hålla till för att invänta ägarens order.
Idag ses de här människorna på med lystna ögon av arbetsgivare som formligen älskar billig arbetskraft, njaa, helst av allt skulle den vara gratis, så slipper man ju alla avgifter.
Men de behöver inte bekymra sig om det med allt folket som kommer från Jobb och Utvecklingsgarantins Fas 3 för den biten är redan ombesörjd då arbetsförmedlingen betalar arbetsgivaren 225:- om dagen för varje inskriven. Det avgiftssystemet låter ruskigt likt en sämre variant av dagis-avgift.
Och har man inte läst vad arbetsförmedlingen skriver om Jobb och Utvecklingsgarantin i sina faktablad så borde man omgående göra det.
Där står allt om trälarnas "inskolning" och "sysselsättning"!

Kommentarer:

1 gerhard:

hmm Det är bara det Samhall idag, är inte som Samhall för 3-6 år sen. Det är ett ställe man måste vara frisk för att klara jobbet på.

Samhall idag är konkuransutsatt som vilket annat företag som helst. Klarar du inte jobbet!! Ja fdå åker du ut----> den vägen.

2 Vonna:

Ja, jag kan bara instämma! Det kommer bli ett mycket hårt och kallt Sverige framöver. Lönerna kommer dumpas för de som HAR jobb. De som kommer ut i arbetslöshet och har röstat på Alliansen,,, de kommer ångra sig bittert!

3 Danne:

Jag jobbade själv på Samhall tidigare slutade där nu i somras och det är precis som du säger Gerhard . Plus att många gånger utför dom jobb som inte ens en frisk så att säga skulle klara av . Jag yttrade mig och tyckte det va fel att bli behandlad på ett sätt som inte nån är värd. Plus att jag sa ifrån när chefer stod och ljög folk rätt upp i ansiktet. Det tas inte nå hänsyn till vad du har för fel och handikapp det är bara jobba jobba . Vill man bli kränkt och mista all sin stolthet och sitt mänskliga värde då ska man börja på Samhall. Jag fick välja mellan att få sparken eller säga upp mig. / Vonna. jag instämmer med dig med.

Kommentera här: