Alliansens misär - vanliga dödliga får betala det där!

Tyvärr så är det så att mycket av skattemedlen inom sociala sektorer i våra kommuner som BORDE gå till hjälp åt missbrukare och utsatta går till andra utsatta på annat sätt - nämligen alla de sjuka och arbetslösa som av staten blivit "överförda" till kommunernas hårt ansträngda kassor. De som borde fått hjälp av staten! Men jag tycker att missbruksvården borde vara en statlig angelägenhet. Missbruket är ju ett nationellt gigantiskt problem. Att göra som förra styret gjorde var ju bara att skyffla över misären på kommunerna. Det fanns redan tillräckligt med misär i kommunerna före det. Alla utsatta grupper ställs mot varandra. Och misären blir en never ending story!

Och Alliansens patetiska uttalanden under regeringstiden var ju helt vidrigt! De omskrev alla försäkringar som bidrag och köpte billiga poäng av sin väljarboskap. De stod och skrek sig BLÅA om Arbeitslinjen VS Bidragslinjen. De har stigmatiserat så många kategorier ur befolkningen med sin politiska rappakalja. Människor utmålades som parasiter på systemet. 
Arbetslösa utmålades som lata, oduschade bidragssnyltare, sjuka utmålades som hypokondriker och förklarades friska via "rehabiliteringslinjen" De där 8 åren med Alliansen är vår tids största skamfläck. Och i Alliansens regi öppnades Fas 3-anstalter, anordnare blev fångvårdare på dessa "öppna anstalterna". Fas 3 blev den nya sortens lösdriverilag/förordning. 
Under tiden fick missbrukarna en mer och mer undanskymd plats, i förra styrets regi så skulle de negligeras. Och hade Alliansen vunnit valet igen så hade dessa utsatta och svårt ansatta människorna blivit inspärrade på s.k. moderna arbetslägerliknande platser, ännu en ny form av "sysselsättningsplatser" med ännu fler fångvårdare (anordnare).
Alliansen stod för en utsorteringspolitik, visserligen lite uppdaterad men ändå med grunddrag från en nazifierad/fascistisk grundsyn: 
Übermensch unt Untermensch. 
Kapitalet stod vid sidan om och applåderade för de fick gratis arbetskraft, och de fick betalt av staten för att "ta hand om" detta samhällets mest utsatta, alla de kategorier jag nämnt ovan. 

Gamla tiders syn på fattiga och sjuka, missbrukare infördes. Alla klumpades samman till en term "de missanpassade". Och i andra änden höjdes de arbetande till skyarna och belönades med jobbskatteavdrag och andra mutor. Så får man tyst på en stor kategori människor. Den medgörliga massan som snällt tog emot sina jobbskatteavdrag och tittade åt andra hållet så de slapp beblanda sig och ta anstöt av misären. Då var det enklare att bara åka hem, sjunka ner i soffan och låta sig indoktrineras av skvalpropaganda och Let's Dance!

Kommentarer:

1 Camilla:

TACK!

2 Alex:

Vet inte vad jag ska säga mer än att jag håller med om varenda ord!

Få grupper i samhället är så utsatta som "missbrukare" (jag vill hellre använda det något värdigare ordet beroende). Och det gäller även dom som tagit sig ur sitt missbruk och t ex är metadonpatienter men behandlas snarare som boskap som står på rad inför slakt. Nåde den som mår så dåligt att den tar en ångestdämpande tablett, eller röker en pipa cannabis för att få upp aptiten och kanske kunna få i sig lite näring. En missbrukares ångest och fysiska såväl som själsliga smärta skall inte behandlas, tvärtom ska det kännas att man "syndat" och brutit mot samhällets värderingar. Genom kränkande övergrepp i form av övervakade urinprov flera gånger i veckan ska det säkerställas och analyseras att patienten absolut inte lindrat sitt lidande själv genom "otillåtna medel".

Kommentera här: